22 Ekim 2014 Çarşamba

Lake Hallstat, Austria

Bugünkü paylaşımımız 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine giren Hallstatt gölüyle ilgili:) Muhteşem bir doğaya sahip bu küçük yerleşkede sadece tek bir yol olmakla birlikte araç trafiğine neredeyse hiç izin verilmiyor. Yol boyunca sağlı sollu birçok hediyelik eşyacı ve restorana rastlamak mümkün. Büyüleyici bir atmosfere sahip olan bu göl Dünya Mirası listesine girmeyi fazlasıyla hak ediyor:)

This is Hallstat calling.. This post is about the Hallstat Lake which is protected by UNESCO since 1997. This village has an amazing nature and you can see almost no traffic :) It is possible to see a lot of souvenir shop while you are walking around. This place has a magnificent atmosphere.



Yol boyunca ilerledikten sonra bu meydana geliyorsunuz. Muhteşem mimarilere sahip birçok ev ve otel görmek mümkün. Her evin balkonunda güzel renkli çiçeklere rastlıyorsunuz. Dünyanın her yerinden turistler bu dünya mirasını görebilmek adına bu küçük köye akın ediyorlar. 

After walking through the way, you will find and reach this beautiful square. It is possible to see a lot of houses and hotels that has amazing architecture. Every house has colorful flowers in their balcony and this creates an amazing wiev. Not surprisingly, every year a lot of tourist come to here to  live this beautiful moments.



Dünyanın en eski tuz madenine sahip olan bu köyde birçok mağazada paketli tuzlara rastlamak mümkün. Hatta güzel paketlenmiş tuzlar hediyelik eşya olarak da satılmakta. Genelde orta boyda bir kutu tuzun fiyatı 15-20 euro arasında değişmekte. Sevdiklerine hediye götürmek isteyen turistler için güzel bir seçenek gibi gözüküyor:)

This small village has the oldest saline and as a present,buying these salts with colorful packing is the best idea for your family and friends. The prices are between 15-20 Euros.



Ve köyün sevimli hediyelik eşya dükkanlarından biri:) Masalsı bir atmosferi olan bu dükkanda çok güzel hediyelik eşyalar bulmak mümkün. Daha çok noel temalı ürünlere rastlamış olmamın gittiğim dönemle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Fakat süsleme adına çok başarılı olduklarını söylemeliyim. Buradaki dükkanlara girip harcama yapmamak pek mümkün değil açıkçası:)

Another souvenir shop which is very cute. You can find a lot of presents in this fabulous shop. Thanks to the term that I was in there, the theme was Christmas in this shop. It is not possible to being here with buying nothing. :)






Ve son olarak bütün köyü turlayıp alışverişimizi yaptıktan sonra dinlenme vakti:) Bu güzel restoran gölün kenarında olup mükemmel bir atmosfere sahip.Burada tercihen balık ya da şinitzel yenebilir. İkisini de denemiş biri olarak tavsiye edebilirim:) Ayrıca bu köy birasıyla da ünlü. İçecek olarak birayı tercih edenler oraya kadar gitmişken denemeliler kesinlikle:) 

And finally, after walking all day, time to rest. This beautiful place is near the lake and you can prefer to eat fish and schnitzel. Both were good :) Besides, this village is famous with its bear. You should try it!


 ~Dila~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder