27 Ekim 2014 Pazartesi

Romeo & Julietta

Merhabalar, bugünkü postumuz efsanevi bir aşkla ilgili:) Romeo ve Juliet'in aşkını bilmeyenimiz yoktur sanırım. İtalya'nın Verona şehri de bu aşkı kullanmayı iyi biliyor. Verona'ya uğradığınızda Romeo'nun Juliet'e serenat yaptığı iddia edilen o meşhur avlunun methini duyacaksınız. Burası da uğradığıma hiç pişman olmadığım mekanlar arasında. Avluya girmeden önce koridoru andıran bir yerden geçmeniz gerekiyor. Çift taraflı olarak bu koridorun duvarları dünyanın her yerinden gelen turistlerin aşk dilekleriyle dolu. Yeni bir aşk dileyenler ya da aşkını haykırmak isteyenler küçük bir kağıda dileklerini yazarak bu duvarlara yapıştırıyorlar.


Avluya çıktığınızda karşınızda bir heykel göreceksiniz. Eğer bu heykelin sağ göğsünü tutup
dilek tutarsanız dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor. Birçok turist dilek dilemek için bu heykelin başında sıraya giriyor. Ayrıca girişte sol tarafta Romeo Juliet mağazasını göreceksiniz. İçeride Romeo & Juliet baskılı bir çok hediyelik eşya bulmak mümkün. 


Biz de son olarak kalemimizi, kağıdımızı alarak dileğimizi diledikten sonra bu masalsı, aşk kokulu mekandan ayrılıyoruz:)

                                                          ~Dila~

2 yorum:

  1. Öncelikle bloğunuz hayırlı olsun. Gezi postlarınızı çok beğendim. Devamını bekliyoruzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Ayça hanım :) Devamı gelecek merak etmeyin :)

      Sil